Engvall avgjorde mot Dalkurd

Första blåvita fullträffen sedan sommaren 2016. Det innebar tre välbehövliga poäng mot Dalkurd.
– Riktigt gott. Men det känns i benen, säger Gustav Engvall sitt segermål.

Efter två raka förluster var det naturligtvis jubel i IFK Göteborg omklädningsrum efter tre poäng mot en vass och respektlös nykomling.

Tränare Poya Asbaghi:

– Den inledande delen av första halvlek är den sämsta vi gjort. Sedan blev det bättre och jag tycker det försvarsspel vi visar upp sedan är fantastiskt bra. Jag har varit med om att vår klack sjungit hela tiden även i motgång. Inte minst för dem är det underbart att ta tre poäng.

Första halvleken präglades till stor del av ett antal tekniska fel av hemmaspelare som i en del fall gav nykomlingen möjlighet att kontra. Framåt hade Blåvitt svårt att skapa något av värde.

Sista minuten hade Emil Salomonsson ett avslut som gav en hörna, vilken där André Calisir var nära att styra in. Några sekunder före pausvilan fick sedan IFK Göteborg sitt första omställningsläge så långt. Sebastian Eriksson drog ett uppspel på Mix, som vände upp med en gigantisk yta framför sig. Den nordamerikanska mittfältaren drev bollen i högt tempo. Till höger tog Emil Salomonsson en löpning som skapade ännu större utrymme.

Mix forsatte dock mot boxen och släppte i exakt rätt ögonblick vidare till vänster och Gustav Engvall, som med ett klassavslut bredsidade in 1–0.

Första målet för ”Gurra” sedan 10 juli 2016 då GIF Sundsvall besegrades med 4–1 hemma på Gamla Ullevi.
– Mål definierar fotboll. Så är det bara. Efter en ganska slätstruken första halvlek är det givetvis oerhört viktigt att gå in i paus med ledning 1–0, förklarar Emil Salomonsson, som kanske svarade för sin bästa insats under allsvenskan 2018.

Efter paus hade IFK Göteborg bra kontroll på matchbilden och kunde kanske kontrat in ytterligare någon boll. Defensivt såg vi tre giganter i Carl Starfelt, André Calisir och Sebastian Eriksson.

Samtidigt som en anfallare vid Engvall slog till i den blåvita tröjan för första gången på ett tag.

Nu väntar AIK borta kommande söndag innan det är derbydags mot Häcken helgen efter det.