2017 Malmö FF-IFK Göteborg 2-2

Grym kampvilja gav poäng

Drömstart med mål efter några minuter, en heroisk insats av en 18-årig keeper och en listig variant.
Det gav poäng borta mot Malmö FF.

2–2 slutade bortamötet med serieledarna Malmö FF efter en match som innehöll det mesta – och mycket därtill.
Inte minst en målvaktsinsats signerad Pontus Dahlberg, som var något lång utöver det vanliga.
– Det blev en del att göra. Gott att få bidra till poängen, sa denne talang, född 1999, efter slutsignalen.

IFK Göteborg fick en drömöppning på Swedbank Stadion. Ett uppspel från Sam Adekugbe togs om hand på bästa möjliga vis av Mikael Boman, som tog med sig bollen med bröstet till vänster om straffområdet och skickade i väg ett perfekt inlägg till Tobias Hysén som nickade in 1–0.

Målet var ”Tobbes” 87 allsvenska fullträff i den blåvita tröjan, vilket innebär ett bakom en av sina tränare, Torbjörn Nilsson…
En blåvit målskytt i paus:
– Kanonstart. Riktigt skönt för oss. Sedan är Malmö FF tunga och bra. Vi måste försvara oss lite bättre och vara lite vassare i omställningarna.

Det blev en del att göra. Gott att få bidra till poängen

Gästerna, som för söndagskvällen spelade i svart och blått, hade även lägen att utöka sin ledning första halvlek.
Boman fick en trippelchans efter hörna.
Emil Salomonsson drog en kanon från ett 40-tal meter ribba och ut.

Å andra sidan svarade Pontus Dahlberg för några riktigt heta parader. Inte minst på Jo Inge Berget friläge bara ett par meter från mål.
Det skulle en blåvit keeper fortsätta med även efter paus.
Under några olyckliga minuter kunde först Malmö kvittera innan Kristopher Da Graca på kort tid drog på sig två varningar och fick lämna banan.

I det läget startade MFF med en man mer på banan en intensiv jakt på tre poäng.
Markus Rosenberg fick chansen att göra 2–1 på en hårt dömd straff.
Den skånska profilen valde att chippa bollen från elva meter, ett beslut som en klok tonåring redan listat ut.
Dahlberg stod kvar och tog tacksam emot i famnen, en av svettiga parader i sitt livs match så här långt.
– Jag får tacka Sven (målvaktstränare Andersson) som går igenom motståndarnas straffskyttar inför varje match.

Nu kunde Rosenberg nicka in 2–1 efter hörna med ett tiotal minuter kvar att spela. Blåvita krigare vägrade dock ge upp och fortsatte jobba i en händelserik historia.
En frispark mitt på offensiv planhalva togs hand om av Hysén. Då alla väntade på ett lyft in i boxen spelade Tobias ut till Sören Rieks i högerposition. Danskens inspel nådde kapten Sebastian Eriksson, som skallade in slutresultatet till 2–2.
En intränad variant som följdes till 100 procent och som gav en skön utdelning.

Nu väntar ett allsvenskt uppehåll på två veckor för ett IFK Göteborg som aldrig gav upp och som förtjänade sin poäng.