32 seriematcher på hemmaplan utan förlust.

Ny match efter ett trist besök på Hisingen.
Med ett hemmalag som givetvis var revanschsuget till tusen.
Och som visade att de är ett riktigt bra fotbollslag, oavsett tidigare resultat.
Anförda av en klack i högform bjöd IFK på säsongens bästa 90 minuter.
– Så som det var på Kamratgården igår betydde mycket. Det gjorde att spelarna hamnade på en perfekt mental nivå inför matchen. Vi kände att vi hade supportrarna i ryggen och att vi ska vinna tillsammans. De är i allra högsta grad delaktiga till att den här matchen blir som den blir, säger tränare Jörgen Lennartsson.

Första halvtimmen var bländande med en comebackande Mads Albaek på bästa spelhumör.
Det var fart, beslutsamhet och bestämda blåvita spelare över hela hybridgräsmattan.
Och det blev den här gången utdelning på den sprudlande offensiven.

Med fyra minuter spelade vann mittfältet en tuff duell på mittplan. Mix fick tag i bollen, spelade ut till Sören Rieks på vänsterkanten. En av två danska änglar tog sig inåt och drog till med högern nere vid Lucas Hägg–Johanssons stolpe.
Det var 1–0.

Det handlade om att komma tillbaka. Det gjorde vi.

Sedan hade Tobias Hysén en dubbelchans att göra sitt 13:e allsvenska mål på Kalmar. ”Tobbe” avslutade både en och två gånger efter Emil Salomonssons stenhårda inspel.
Ett smålandsspöke skulle dock få en ny chans strax senare.

Albæk skickade vidare ut till Henrik Bjørdal, som i straffområdet tittade upp och spelade snett inåt bakåt till Hysén. Med en bredsida vinklade Tobias in 2–0.
Det stannade där fram till paus – även om det fanns bud och intentioner på mer.

Gästerna fick sedan vara spelförande i början av andra halvlek innan Blåvitt åter tog över tillställningen.
Hysén fick ett jätteläge att utöka ledningen.
Rieks hade ett tungt avslut precis utanför.
Sedan slog en lagkapten till och stängde matchen på Gamla Ullevi.

Mix slog en frispark från höger, som förlängdes över ett gäng spelare framför mål. Bakom fanns Mattias Bjärsmyr, som drog till stenhårt på volley och via en touch kunde jubla över 3–0.
En stolpe hindrade sedan Mix från att utöka ledningen.
Mikael Boman var en längre lugg från att nicka in 4–0.

Nu spelade det mindre roll den här dagen.