2017 GIF Sundsvall-IFK Göteborg 0-4

”Tobbes” jubileum bakom seger

Fyra raka nollor. 421 minuter utan insläppt mål. Det hjälpte förstås inte mot en Tobias Hysén, som var på jakt efter sitt 100:e allsvenska mål – och som även hann med fullträff 101.

Ingen i dag aktiv spelare i allsvenskan kan matcha det facit som Tobias Hysén kan visa upp efter debuten i högsta serien med Häcken 2001, sejouren i Djurgården och tiden i IFK Göteborg.
Mot GIF Sundsvall – som inte förlorat sedan början av april – kom mål nummer 100 och 101.

I matchminut 32 slog ”Tobbe” till med sitt jubileum.
Sören Rieks spelade in från högerkanten. Framför mål fanns nummer 10, som kunde knäa in 1–0 på egen retur.
Bara ett par minuter senare skickade Emil Salomonsson bombsäkert in 2–0 på straff, sedan Mikael Boman blivit omkullvräkt i boxen.
I sista matchminuten före paus slog Hysén till igen med sin fullträff till 3–0 – och mål nummer 101 för Hysén.

En bra dag för IFK Göteborg

I paus konstaterade en forward med insikt sedan bollinnehavet visade kraftig övervikt (69-31 i procent) för hemmalaget.
– Vi får vara ödmjuka och säga att 3–0 inte direkt speglar matchbilden så här långt. Nu kan vi låta dem ha bollen på rätt ställe för vår del fortsättningsvis.

Efter paus handlade det till stor del om att kontrollera den stora ledningen och att spela av matchen,
Låta vara att det fanns möjligheter till fler mål.
Bland annat hade Rieks ett jätteläge, som hemmamålvakten Tommy Naurin skickligt klarade.
I försvaret hade David Boo Wiklander ersatt Thomas Rogne efter 45 minuter. Blåvitts norska mittback kände sig inte helt fräsch och valde att kliva av i paus.

Några minuter före slutsignalen skulle även 4–0 komma. Mads Albaek drog till med vänstern en bit utanför boxen.
Tränare Jörgen Lennartsson:
– Vi var beslutsamma och hungriga på att hämta tre poäng. I andra halvlek kändes det som vi fick spela hem det här och gå på resultatet. Det var många bra prestationer från blåvita spelare i dag. Seger med 4–0, hållen nolla, vinst på bortaplan och på konstgräs, en bra dag för IFK Göteborg.

Nu väntar Elfsborg – som slog Jönköping hemma med 3–0 i kväll – på Gamla Ullevi kommande söndag.