2017 FK Žalgiris Vilnius-IFK Göteborg 3-1

Förlust i Vilnius

Det blev förlust i genrepet inför den allsvenska omstarten. FC Zalgiris vann med 3-1 (1-1) i Vilnius.
– Aldrig kul att förlora, men vi får dra rätt växlar av det här och plocka med det positiva och justera det som var mindre bra, säger assisterande tränare Magnus Edlund.

Det var en hel del festligheter som avklarades innan matchstart på LFF Stadium, och först efter en hälsning av landets presidenten blåstes matchen igång. Väl där var det jubilerande hemmalaget lite piggare och med mer energi. Bland annat fick Pontus Dahlberg avvärja ett friläge från Zalgiris svenske Bahrudin Atajić efter bara ett par minuter.
– Vi är ganska nöjda med första. Vi skapar en del chanser och har en positiv känsla efter första halvlek. Vi borde kanske kunnat förvaltat några av vår chanser då, säger Magnus Edlund.

För Blåvitt vaknade till och jobbade sig mer och mer in i matchen. Sebastian Ohlsson visade intentioner på vänsterkanten, och på högerkanten hände det ännu mer.
Först genom Mix, för dagen högermittfältare, som kom förbi och serverade Tobias Hysén öppet mål efter en dryg kvart. ”Tobbe” hade hela målet för sig själv men satte för säkerhet skull bollen i krysset inför ett 70-tal tillresta blåvita fans.
Fem minuter innan pausvilan var det Emil Salomonsson som tog sig förbi på högerkanten. Även han hittade in till Hysén men den litauiske målvakten stod för en bra räddning.

Vi fick några positiva svar i spelet, men också en hel del som vi måste justera

Dessförinnan hade de litauiska mästarna kvitterat sedan brassen Elivelto nickat in bollen bakom Dahlberg.
Och det skulle komma mer från Litauerna…
– Andra halvleken är sämre rent prestationsmässigt, så klart.

Blåvitt inledde annars piggt i andra och kunde tagit ledningen omgående. Mikael Boman kom fri men målvakten stod för en fin benparad.
Strax därefter hade Sebastian Ohlsson ett skott i burgaveln.
– Ett mål där kunde ha brutit matchen till vår fördel. Nu gjorde den inte det och då står man som förlorare mot ett effektivt lag.

För det var jubilerande Zalgiris som fick fira till slut. Darvydas Sernas nickade in 2-1 på hörna efter drygt en timmes spel och på övertid sköt Liviu Antal in 3-1 från distans bakom Erik Dahlin.
– Finns både plus och minus. Sen var det en träningsmatch och vi får inte titta för mycket på resultatet. Vi fick några positiva svar i spelet, men också en hel del som vi måste justera. Detta kan ge positivt utfall på söndag mot Jönköping, säger Edlund och fortsätter:
– Det blir en viktig och kul omstart för laget. Att dra igång och tävla om poäng igen, det ser vi fram emot.