2018 IFK Göteborg-Stabaek Fotball 3-2

Stark blåvit vändning

Öppningen var tuff. Fortsättningen desto bättre. IFK Göteborg hämtade vände ett tvåmålsunderläge mot Stabaek.
– Ihåligt till en början. Sedan är jag väldigt nöjd med att vi hittar varandra igen, säger tränare Poya Asbaghi efter 3–2 (1–2) mot norrmännen.

Ett par minuter före slutsignalen stötte Sebastian Ohlsson in sitt andra mål denna lördag eftermiddag i Prioritet Serneke Arena. Det innebar 3–2 till IFK Göteborg efter en imponerande vändning.
– Att visa våra supportrar att jag är en hyggligt bra fotbollsspelare känns självklart jätteskönt. Jag tycker också att jag är värd det här efter att ha kört på hela tiden även om det blivit lite speltid, säger matchhjälten.

Blåvitt fick annars en riktigt tung start. Redan efter tio minuter kunde vi notera 0–2 på resultattavlan sedan Stabaek löpt ifrån sina motståndare i snabba omställningar både till höger och vänster. Raymond Gyasi skickade in första målet och John Hou Saeter det andra.

Poya Asbaghi:
– Vi hann inte med i att vara i våra positioner och den ena passningen efter den andra tog Stabaek till chanser och mål. Sedan växte vi in i matchen och avslutade starkt före paus.

25: Sebastian Eriksson slog en perfekt djupledsboll på Tobias Hysén. Avslutet från ”Tobbe” gick dock precis utanför stolpen.

29: Elias Omarsson tog sig fram till höger i straffområdet och spelade in till Sebastian Ohlsson, som dock inte fick till någon träff framför mål.

En otroligt nyttig och lärorik match för vår del

1–2 kom till slut med ett par minuter kvar att spela av första halvlek. Omarsson blev stoppad på väg igenom och domare Robert Daradic dömde en straff, som Emil Salomonsson tog hand om genom att placera nere vid målvaktens högra stolpe.

Efter paus var det hemmalaget som gick för kvittering. Victor Wernersson kom in till vänster på mittfältet och var aktiv direkt från start.

Med en timme spelad slog Billy Nordström en väl avvägd frispark och André Calisir fick en bra träff med pannan. Nicken gick dock över.

2–2 gjorde istället Sebastian Ohlsson med en knappt kvart kvar att spela. Det var vackert. ”Bastan” tog sin in i banan och curlade med högerfoten läckert in bollen förbi en chanslös Simen Lillevik i Stabaeks mål. Strax efteråt använde Ohlsson vänstern, men fick se avslutet gå precis utanför.

Några minuter före slutsignalen fick vi dessutom se en riktigt vass frispark, signerad Adil Titi, där bortakeepern gjorde en vass räddning.

Sedan avgjorde Sebastian Ohlsson som sagt.
– I andra halvlek var vi aggressiva och tajta. Vårt tålamod med boll gjorde att vi kunde vila och orka hela vägen den här gången. En otroligt nyttig och lärorik match för vår del, avslutar Poya.