Seg fredagskväll på Valhalla

En pigg allsvensk nykomling mot ett blekt Blåvitt. Då blev det förlust på Valhalla IP.
– Vi kastar bort första halvlek och har en del att jobba på till seriestart, säger Poya Asbaghi efter 0–2 (0–1) mot Falkenberg.

Publiken – 723 till antalet – på Valhalla fick se ett blekt IFK Göteborg i första halvlek. Gästerna och den allsvenska nykomlingen satte hög press på hemmalaget, som hade förtvivlat svårt att få igång ett passningsspel värd namnet.

Med drygt tio minuter spelade tog de också ledningen Kirill Pogrebhyak.

Dessutom tvingades Giannis Anestis till ett par riktigt vassa parader för att förhindra ytterligare baklängesmål.

Vår sämsta halvlek på länge.

Poya Asbaghi:
– Vi kom fel i våra positioner och hade ingen bra beslutsfattning. Det fanns ingen kontakt mellan backlinjen och våra anfallare. Det var helt enkelt inte bra. Vår sämsta halvlek på länge.

Det blev något bättre efter paus. Patrik Karlsson Lagemyr kom in och kunde med sina kvicka fötter få lite fart på det blåvita spelet.

Det dröjde dock till en timme innan IFK Göteborg hade det första riktigt heta avslutet då Giorgi Kharaishvili drog på, men bara fick en hörna med sig.

Kort därefter fick ”Paka” ett bra läge framför mål, men fick inte igenom skottet hela vägen.

Samtidigt gick Giannis även i andra halvlek visa kvalitet genom att avvärja åtminstone två frilägen för hallänningarna.

Strax före slutsignalen kom även, efter ett bolltapp, 2–0 genom Edi Sylisufaj.