Derbyförlust som svider

19 avslut. Stolpar och ribbor i vägen. En mängd goda anfall.
– Det hjälper inte då vi ska analysera det här. Det försvinner givetvis i resultatet 0–4, säger Jörgen Lennartsson efter en derbyförlust som svider rejält.

Första förlusten mot Häcken sedan 2011. Och en extra smärtsam sådan. 0–4 är givetvis siffror som aldrig är acceptabla för IFK Göteborg.
– Vi får ta det. Bli starka igen. Ungefär som Malmö FF inför den allsvenska premiären. Det är enda vägen att gå. Klart jag förstår våra supportrars frustration och besvikelse efteråt. De har all rätt i världen att säga vad de tycker och som jag ser det är de även lyhörda för vår syn på saken, sa en besviken och insiktsfull lagkapten vid namn Mattias Bjärsmyr efter 90 oerhört dystra minuter på Bravida Arena.

På något vis var det en märklig första halvlek. IFK Göteborg öste på.
Mix hade ett bra avslut efter ett 20-tal sekunder.
Mikael Boman nickade i ribban, returen gick till Mix, vars skott räddades på mållinjen.
Tobias Hysén nickade över i bra läge. Tobias Hysén klackade ett inspel som täcktes med någon decimeters marginal.
Rieks avslutade.
Boman sköt.
Samtidigt stod det 3–0 till hemmalaget då lagen gick till pausvila.

Våra anhängare svarade för en fantastisk prestation i dag, vi gjorde det tyvärr inte

Ett inlägg några minuter in i matchen senare styrdes olyckligt i eget mål av Bjärsmyr. Två snabba omställningar, där den blåvita defensiven inte riktigt hängde med kvicka fötter, gav ytterligare två mål.
Sedan hjälpte det inte med spel med en man mer i 45 minuter sedan Rasmus Lindgren blivit utvisad.
Blåvitt tryckte naturligtvis på, men tur och skicklighet var på den andra sidan den här aftonen.

Jörgen Lennartsson:
– Det var helt enkelt inte vår dag. Häcken är dessutom för skickligt för att inte kunna skapa chanser då vi trycker på för allt vad vi har. Vi måste vara ödmjuka och jobba vidare med ett antal saker. Till en början mot Kalmar på söndag, då jag vågar lova att vi kommer att springa något kopiöst.
IFK Göteborgs tränare var med övriga laget och pratade med ett stort antal besvikna supportar efteråt.
– Jag har full förståelse för deras besvikelse. De gav oss sitt stöd hela vägen och drev på även när det stod 0–3. Våra anhängare svarade för en fantastisk prestation i dag, vi gjorde det tyvärr inte.