2017 IFK Göteborg-Halmstads BK 1-1

Mads avslut räckte inte

Dansk dynamit såg ut att ge Blåvitt tre poäng, men en montenegrinsk smäll såg till att det bara blev en.
IFK Göteborg - Halmstad slutade 1-1 (0-0).

Första matchen på Gamla Ullevi sedan 28 maj. Sista matchen på Gamla Ullevi för Mads Albaek.
Klart vi skulle bjudas på något extra då.

För efter en trevande första halvlek där Blåvitt haft tre nickar i bra läge utan att få till touchen, och gästerna ett friläge som Dahlberg avstyrde galant, bjöds det på något riktigt läckert i inledningen av andra.

Mads Albaek fick bollen strax utanför straffområdet, skottfintade sig förbi först en försvarare, sedan ytterligare en, innan han dunkade upp bollen i nättaket – med högern. Jublet på Gamla Ullevi var lika högt som målet var vackert.
– Idag var högern bra. Det var en bra träff, säger målskytten Albaek som egentligen ville använda vänstern.
– Första tanken var att vika inåt i planen och skjuta med vänstern, men där var det stängt. Sedan fick jag gå mycket på instinkt.

Det betydde 1-0 och Blåvitt, som haft en bra period, kändes på gång. Visst hotade Halmstad emellanåt, främst genom kontringar, men det kändes som att Mads avslut på Gamla Ullevi skulle sluta med tre poäng.
Då klev Sead Haksabanovic fram och sköt in 1-1 med ett lurigt skott med tio minuter kvar.
IFK Göteborg tryckte fram positionerna men lyckades inte skapa något ordentligt tryck eller chans för att återta ledningen.