2021 IFK Göteborg-Degerfors IF 2-2

Stark upphämtning mot Degerfors

Vi kom ikapp efter ett debutantmål – och ännu en gång fick flera unga akademispelare chansen. Det blev 2–2 mot Degerfors.

Roland Nilssons matchtrupp hade en snittålder på 24 år. Även i årets andra match fick ungdomarna chansen.

I den första halvleken visade båda lagen upp sina defensiva styrkor. Målchanserna var inte många men den bästa möjligheten till att ta ledningen, den hade vi. Efter en snabb kontring kom läget för Tobias Sana som hade sprungit sig fri. Ingen utdelning den gången.

Även den här matchen innehöll blåvita debutanter. Ole Söderberg debuterade från start mellan stolparna. Gustaf Norlin kom in och spelade sina första minuter i den andra halvleken.

I minut 50 tog bortalaget ledningen med 1–0. En djupledsboll genom försvaret och passning snett inåt bakåt ledde fram till Victor Edvardsens ledningsmål.

Tio minuter senare ökade samma spelare på till 2–0 för värmlänningarna. Efter ett kombinationsspel utanför straffområdet placerade anfallaren in bollen vid Oles högra stolpe.

Sen kom vi ikapp. Matchen avslutades med en stark upphämtning från vår sida.

Inom loppet av fyra minuter kom både reduceringen till 1–2 och kvitteringen till 2–2. I minut 85 gjorde först Gustaf Norlin sitt första mål i blått och vitt. Tre minuter senare var det dags igen. Rasmus Wikström kom upp på Giorgi Kharaishvilis inskruvade frispark. Ralle styrde in kvitteringen med huvudet.