2017 Halmstads BK-IFK Göteborg 1-2

Gott avslut på Örjans Vall

Det tog tid. Men löste sig till slut. IFK Göteborg segrade borta mot Halmstad efter en imponerande andra halvlek.
– Vi skapade tillräckligt mycket för att vinna den här matchen, säger Alf Westerberg.

Med stöd av ett 1000-tal supportrar och inte minst av Young Fellows, som gjorde sin traditionella bortamatchresa, tog Blåvitt tre sköna poäng på den höstgräsmatta Örjans Vall bjöd på.
I matchminut 89 avgjorde Mikael Boman mot sina före detta lagkompisar och framför den blåvita klacken.

Comebackande Sam Adekugbe, som ersatte Billy Nordström i slutet, fick en suverän passning från Sebastian Eriksson. Inspelet framför mål var från den kanadensiska vänsterbacken var lika perfekt, precis som Bomans avslut.
Mikaels åttonde allsvenska fullträff innebar slutresultatet 2–1.
– Efter en tveksam första halvlek, där vi inte klarade kampmomentet, gjorde vi det mycket, mycket bättre efter paus. Vi tog duellspelet och hittade ytor bakom deras backlinje.

Och vi fick till slut se Boman välförtjänt avgöra det här

HBK tog med 26 minuter spelade ledningen på en straff och var inledande halvtimmen vassare än IFK.
Därefter var det dock ingen diskussion om vilket av de båda lagen som var bäst.
August Erlingmark, Thomas Rogne och Mikael Boman (perfekt inlägg från Tobias Hysén) hade alla lägen att kvittera innan halvtidsvilan.
Elva avslut och åtta hörnor säger en del.

1–1 kom istället med 53 minuter spelade. Ett skott från Patrik Karlsson Lagemyr – ersatte Sören Rieks (fick smäll i huvudet) i paus – sköt. Returen hamnade framför Erlingmark, som tryckte in utjämningen.
Kvitteringen innebar att trycket blev ännu tuffare i andra halvlek och endast en storspelande Malkolm Nilsson i hemmaburen höll HBK kvar i matchen.

Vi se ett par läckra kombinationer mellan ”Paka” och kapten Eriksson som kunde resulterat.
Vi fick se unge ”Agge” jaga fler fullträffar både en, två och tre gånger.
Vi fick se Mix ta sig in i boxen och avsluta.
Och vi fick till slut se Boman välförtjänt avgöra det här.

Nu väntar Östersund nästkommande söndag. Notera att Pontus Dahlberg och Thomas Rogne är varningsavstängda i den matchen.