Torbjörn går vidare

Han återvände till IFK Göteborg under en turbulent period i somras och bidrog med trygghet, lugn och kompetens. Nu väljer Torbjörn Nilsson att gå vidare i sin yrkeskarriär.

Torbjörn Nilsson, kanske den största profilen i den blåvita 113-åriga historien, avslutade sin aktiva karriär i IFK Göteborg 1986. 31 år senare återvände ”Totte” till Kamratgården. Den här gången som ledare och assisterande tränare till Alf Westerberg, som tagit över efter Jörgen Lennartsson.

Under hösten har Torbjörn och sportchef Mats Gren diskuterat framtid och en fortsättning i IFK Göteborg.
– Vi har gett honom ett erbjudande som han valt att tacka nej till, vilket vi självklart måste respektera. Sedan vill jag understryka betydelsen av Torbjörns inträde och med den värme han generar genom sin person, i det läge vi befann oss i somras. Jag är övertygad om att han känner vilken uppskattning det finns från spelare, ledare, kanslipersonal, supportrar, partner och alla andra kring klubben. Vi kan bara tacka för en väldigt viktig insats och önska lycka till i det Torbjörn planerar för framtiden.

– Det är ingen stor dramatik. Vi har helt enkelt inte hittat en lösning som passar oss båda. Jag väljer därför att gå tillbaka till min ordinarie verksamhet med att bland annat föreläsa för organisationer och att skriva böcker. Jag önskar Blåvitt, klubben i mitt hjärta, lycka till i sin nya satsning mot ett SM-guld, säger Torbjörn Nilsson.