Truppen mot Kalmar FF

På Gamla Ullevi har de två senaste matcherna gett sex poäng.
– Nu gäller det att få till det på bortaplan också, säger kapten David Boo Wiklander.

Vinsterna hemma mot Örebro och BP har inneburit ett visst avstånd nedåt för IFK Göteborg. Nu hoppas en kapten och försvarsspelare att det även ska lossna utanför 031-området.

David Boo Wiklander:
– Så är det. Sedan ska vi komma ihåg att Kalmar borta är en av de tuffare uppgifterna och ett lag med många otroligt skickliga spelare. Att det efter att ha besegrat oss i omstarten av allsvenskan förlorat tre raka matcher betyder inget då det är dags för avspark mot oss. Jag hoppas att många av våra supportrar som vanligt finns på plats för att stötta, det hjälper oss enormt mycket.

Jag hoppas att många av våra supportrar som vanligt finns på plats för att stötta

Blåvitt tar givetvis med sig en hel del i bussbagaget från senaste insatsen mot Brommapojkarna.
– Det gör vi. Men vi har också tittat mycket på matchen efteråt och vet att det finns en hel del att förbättra och undvika. Vi kommer att ställas mot en motståndare med någon grad av desperation efter en längre period utan seger. Sedan är Rasmus (Elm) åter inne i truppen och vi väl se hur de tänkt använda honom. Det kommer att bli fokus på fasta situationer, där vi måste vara starka, förklarar assisterande tränare Alf Westerberg.

I den 19-mannatrupp som tagits ut finns nyförvärvet från Tiki Taka Football Development, Alhassan Yusuf, med.
Westerberg:
– Han är väl inne i det eftersom han varit med och tränat ett längre tag. Alhassan svarade dessutom för en utmärkt insats i u21-matchen mot Malmö FF tidigare i veckan. Sedan ska vi givetvis komma ihåg att han är född 2000 och att det fortfarande finns mycket att jobba med.

Sebastian Ohlsson är avstängd efter två gula kort i matchen mot BP senast. Benjamin Nygren är kvar hemma och kommer att spela med Elit1 i juniorallsvenskan, då Djurgården på lördagen (avspark 15.00) kommer på besök till Kamratgården.

Truppen:

Erik Dahlin, Tom Amos, Billy Nordström, Kristopher Da Graca, André Calisir, Carl Starfelt, David Boo Wiklander, Andreas Öhman, August Erlingmark, Amin Affane, Emil Salomonsson, Vajebah Sakor, Alhassan Yusuf, Victor Wernersson, Tobias Hysén, Giorgi Kharaishvili, Elias Omarsson, Patrik Karlsson-Lagemyr, Mikael Ingebrigtsen.