Rapport från medlemsmötet

IFK Göteborg har genomfört årets andra medlemsmöte. 140 blåvita kamrater fanns på plats på 12:ans salong, Gamla Ullevi.

IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson öppnande och stängde det två timmar långa medlemsmötet, som bland annat handlade om:

De nya stadgarna

Styrelseledamoten och sekreteraren Olof Myhrman redogjorde för de nya stadgarna och poängterade bland annat vikten av att betala årsavgiften som medlem senast två månader före årsmötet (avhålls 5 mars) för att ha rösträtt, det vill säga 5 januari.

Dessutom att motioner ska vara inkomna till föreningen senast 5 februari.

IFK Göteborg i samhället

Elisabeth Anderton, verksamhetsansvarig för IFK Göteborgs CSR-arbete, informerade om den stora segregation som förekommer i Göteborg och att projekt inom föreningen som exempelvis ”Fotboll på schemat”, ”Energikicken” och ”Planer för framtiden” har i syfte att förbättra integrationen.

Sporten

Sportchef Mats Gren berättade att diskussioner förs med våra inlånade spelare, utlånade spelare samt de vars kontrakt går ut efter 2017. Likaså att nytillträde tränaren Poya Asbaghi självklart är med i diskussionerna och att det får ta den tid det behöver.

Mats meddelade vidare att det inte kommer att bli aktuellt med någon match liknande fjolårets allsvenska premiär mot Malmö FF på Ullevi under våren. Detta då arenan har en gräsmatta som ska läggas om.

Tittar vi framåt finns det en tydlig struktur i hur sammansättningen av IFK Göteborgs a-trupp ska se ut. Den ska innehålla tre kategorier av spelare; spetsspelare, kulturbärare och akademispelare.

Angående akademin landas från och med 2018 den nya indelningen i Elit 1 och Elit 2, där färdigheter och kunskap ska avgöra i vilken grupp man hamnar och inte som tidigare vara baserat på ålder.

Ekonomi

Styrelsens vice ordförande Mats Engström och kassör Jakob Andreasson informerade om arbetet med ekonomin under 2017.

Även 2017 har varit tufft och kommer att landa i ett negativt resultat. Däremot har året inneburit en omfattande kostnadssänkning, vilket är positivt. Framöver handlar det om att höja intäkterna och att det finns ett antal spännande projekt som det arbetas på.

Från styrelsen meddelades det också att möjligheterna till att ta in externt kapital utvärderas samt att det omfattande strategi- och identitetsarbetet är i full gång. Medlemmarna informerades också om att IFK Göteborg tittar på den allt större och snabbt växande e-sporten.