Motståndarkollen Kalmar FF

Tre raka förluster och en sjukskriven huvudtränare – det finns risk för att Kalmar FF tar sig samman till mötet med IFK Göteborg.

Lördag 16.00 är det avspark på Guldfågeln Arena. Blåvitt jagar givetvis revansch för förlusten (1–3) hemma på Gamla Ullevi tidigare i sommar. Räkna dock med laddade smålänningar efter en tuff period.

Tidigare i veckan meddelades att huvudtränaren Nanne Bergstrand är sjukskriven på obestämd tid. På planen har det gått tungt under en tid och det har varken blivit poäng eller mål sedan mötet med Blåvit.

Här är lite motståndarinfo inför avspark:

COMEBACKEN

Han spelade hela premiären mot Häcken och en dryg halvtimme i omgång 2 (mot Elfsborg). Sedan tog det stopp för spelaren som många håller för seriens bästa då denne är hel och frisk.

Mot Djurgården tidigare i juli var dock Rasmus Elm äntligen tillbaka efter sin långvariga lårskada och är givetvis aktuell även inför lördagens möte med Blåvitt.

FORMEN

8 juli startade Kalmar om allsvenskan efter det sex veckor långa VM-uppehållet med att besegra IFK Göteborg på Gamla Ullevi. 3–1 slutade matchen till smålänningarna fördel sedan Papa Diouf, Tobias Eriksson och jättetalangen Isak Magnusson gjort målen.

Därefter har det dock gått tyngre. KFF har tre raka förluster och har dessutom inte lyckats leverera fler fullträffar. Så här det gått sedan besöket i Göteborg:
AIK 0–1.
GIF Sundsvall 0–2.
Djurgården 0–1.

NYFÖRVÄRVET

Ytterligare en brasse anlände i maj till Kalmar. Det handlar om mittfältaren Jajá, som sedan matchen mot GIF Sundsvall i näst senaste omgången är spelklar för KFF.

FÖRLUSTEN

Melker Hallberg har lämnat KFF för Vejle. 22-åringen var på lån från Udinese och den italienska klubben valde att sälja sin svensk till Danmark.

SKYTTARNA

Tre spelare toppar tillsammans den interna skytteligan i Kalmar FF. Det handlar om brassarna Ramiro och Romario samt Viktor Elm, som svarat för tre mål vardera.

CITATET

”Jag tror att utmaningen handlar om att fortsätta med det som Nanne gjort, men med min och Jens personlighet. Det är väl egentligen det som kommer att bli annorlunda.” – Henrik Rydström, som tar över huvudansvaret ihop med Jens Nilsson då Nanne Bergstrand är sjukskriven.